2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ziemassvētku gaidīšanas laiks Smiltenes novadā

Kamēr Smiltenē galvenā Ziemassvētku egle gaida Otrās adventes vakaru, lai priecētu iedzīvotājus un pilsētas viesus, novads jau pamazām ietērpjas gaismiņu virtenēs un īpašos svētku gaidīšanas rotājumos.

Svētku gaidīšanas laiks ik gadu ir īpašs, mājā smaržo piparkūku, mandarīnu un karsto dzērienu aromāti, katrs domā par saviem mīļajiem, saiņo dāvanas un gatavo svētku sveicienus. Šogad, lai atbalstītu vietējos ražotājus un amatniekus, Smiltenes novada pašvaldība apkopo informāciju, kā iespējams iegādāties novada mājražotāju, mazo uzņēmēju un amatnieku produkciju svētku gaidīšanas laikā. Aicinām iedzīvotājus  Ziemassvētku dāvanās iekļaut vietējos labumus. Informācija, kā sazināties ar ražotājiem  pieejama Smiltenes novada mājaslapā.

Aicinām mazos uzņēmējus, kuriem ražotās produkcijas realizēšana ir vienīgais ienākumu gūšanas avots, informēt pašvaldību par savas produkcijas piedāvājumu, par to, kā interesentiem iespējams ar Jums sazināties, lai iegādātos vietējos izstrādājumus, informāciju sūtot uz e-pastu [email protected]

Jau kopš pagājušās nedēļas Smiltenes novads rotājas svētku rotā, piemēram, Grundzāles pagastā jau izpušķota lielākā dzīvā Ziemassvētku egle Latvijā, Palsmanē pie kultūras nama top interaktīvā Ziemassvētku apsveikuma kartīte, kur, sākot ar 6.decembri,  ikviens varēs nosūtīt sveicienu, visapkārt turpina iedegties gaismiņu virtenes un rotājumi, lai radītu priecīgas sajūtas un gaišāku šo pirms svētku laiku.

Smiltenē, papildus iepriekšējo gadu rotājumiem, būs vairāk izgaismots Vecais parks – metāla gleznu rāmjos iemirdzēsies virtenes, kā arī parkā nākamās nedēļas sākumā tiks uzstādītas divas jaunas piparkūku ģimenes, arī Baznīcas laukuma atjaunotajā daļā iemirdzēsies rotājumi. Aicinām iedzīvotājus rotāt savas mājas un pagalmus, radīsim kopīgu svētku noskaņu Smiltenes novadā. Kā katru gadu, skaistākie īpašumi tiks novērtēti un to īpašniekiem tiks arī kāda pateicības balviņa. 

Kopš Pirmās adventes, svētdienas raidījumā “Nedēļa Smiltenes novadā”, kas skatāms Re: TV kanālā, tiek pieaicināts arī kāds smiltenietis, lai pastāsta par gatavošanos svētkiem. Jau pirmajā raidījumā bija redzami ieteikumi, kā vieglāk pašam pagatavot adventes vainagu. Šo svētdien raidījumā gaidāms viesis, kas parādīs, kā kopīgi ar bērniem pagatavot eglītes rotājumus, Trešajā adventē sagaidāmas idejas par svētku mielasta sarūpēšanu un īsi pirms svētkiem tiks pārrunāti jautājumi par to, kā sagatavot mazbudžeta, bet sirsnīgas un mīļas dāvaniņas. 

Lai arī esam ierobežoti satikties, aicinām atcerēties par senioriem un vientuļiem novada iedzīvotājiem, biežāk sazvanot un apvaicājoties kā klājas dienas gaitās.

Izgreznosim savas mājas svētku rotā, lai gaišs un mierpilns Ziemassvētku gaidīšanas laiks ikvienā ģimenē!

 

Informāciju sagatavoja, 

Linda Beitika

Sabiedrisko attiecību speciāliste