2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ziemassvētku saldumu dāvanas novadniekiem

Turpinot tradīciju, arī šogad Smiltenes novada bērni, vientuļie pensionāri un pansionātā iemītnieki saņems pašvaldības sarūpētas saldumu paciņas.

Smiltenes novadā jau vairākus gadus ir tradīcija dāvināt Ziemassvētku saldumu paciņas visiem Smiltenes novada izglītības iestāžu audzēkņiem – pirmsskolas izglītības iestāžu bērniem, skolēniem no 1. līdz 12. klasei, kā arī pašiem mazākajiem novada bērniem, kuri vēl neapmeklē bērnudārzu. Saldumu paciņas Smiltenes novada pašvaldība dāvinās arī bērniem ar īpašām vajadzībām, bērniem, kuri dzīvo aizbildņu ģimenēs un audžuģimenēs, kā arī visiem novada vientuļajiem pensionāriem (kuriem nav pirmās pakāpes radinieku) un SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas (pansionāta) iemītniekiem.

Šogad kopumā paciņas saņems 2554 bērni un 194 pensionāri. Saldumu paciņas bērniem, kuri apmeklē izglītības iestādes tiks pasniegtas katrā izglītības iestādē individuāli, svētku pasākumu ietvaros, bet vientuļajiem pensionāriem tiek nogādātas individuāli.

Pašiem mazākajiem novadniekiem, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes, paciņas tiks pasniegtas vai nu individuāli vai svētku pasākumos (atkarībā no deklarētās dzīvesvietas):

  • 15.decembrī plkst. 11.00, SIA Vidzemīte kluba zālē Smiltenes un Brantu pagastu bērnu tikšanās ar Ziemassvētku vecīti;
  • 16. decembrī plkst.16.00 Grundzāles pagasta bērnu Ziemassvētku pasākums;
  • 20.decembrī no plkst. 11.00-15.00 uz pieņemšanu pie Ziemassvētku vecīša gaidīti Smiltenes pilsētas mazākie bērni (kuri nepameklē bērnudārzus un ir saņēmuši ielūgumu);
  • 20.decembrī plkst.12.00 Variņu kultūras namā Ziemassvētku eglīte Variņu pagasta mazajiem bērniem;
  • 28.decembrī plkst.15.00 Birzuļu tautas namā eglīte Bilskas pagasta mazākajiem bērniem;
  • 4.janvārī plkst.11.00 ciemos pie Rūķiem Palsmanes kultūras namā aicināti Palsmanes pagasta mazākie bērni;
  • Blomes pagastā bērnus apciemos individuāli.

Plašāka informācija par pagastos notiekošajiem pasākumiem pieejama pie pagastu pārvaldes vadītāja vai kultūras nama vadītāja. Smiltenes pilsētas bērniem (kuri nepameklē pirmskolas izglītības iestādi), un bērniem, kuri dzīvo aizbildņu ģimenēs un audžuģimenēs, aicināti sazināties ar Bāriņtiesas vadītāju Auriku Zīveri (t.64707574), bet par paciņām bērniem ar īpašām vajadzībām un vientuļo pensionāru saldumu dāvanām ar novada Sociālo dienestu (t.64707573).

Saldumu paciņu piegādātājs SIA “Latwing”, kas tika izraudzīts publiskā iepirkuma rezultātā.

Inga Kovala,
Sabiedrisko attiecību speciāliste